Overnattingstilbud i området

Bokn er en kommune i Rogaland fylke. Kommunen ligger i det tradisjonelle distriktet av Haugaland og kommunens administrative senter er å finne i bygda Føresvik, det eneste urbane området i Bokn. Andre deler av Bokn inkluderer Arsvågen, Trosnavåg og Loten. Øykommunen ligger hovedsakelig på de tre øyene Ognøya, Vestre Bokn og Austre Bokn. Alle tre hovedøyene er koblet til fastlandet via et nettverk av broer. Selv om kommunen er liten er det godt med overnattingsmuligheter for alle som ønsker å måle krefter under bakkeløpet Bokn opp.

 

Fugl Fønix Hotel

Hotellet ligger som en urban oase i naturskjønne omgivelser i den lille bygda Etne, innerst på Haugalandet. Her finner man alle moderne fasiliteter man kan ønske og trenge i vakre naturomgivelser. Fugl Fønix Hotel kan by på 33 rom med 55 senger totalt. Her er både dobbeltrom, enkeltrom og et familierom. Alle rom har eget toalett og dusj og med følger også gratis wifi, flatskjerm, dvd-spiller, strykejern, vannkoker, mer mer. Alle rommene ved Fugl Fønix Hotel er nyoppusset de siste 6 årene. Bak renovering står Fantastic Norway Arkitekter og designer Torgeir Hjetland fra Workinprogress. Hotellet passer perfekt for alle som skal delta under Bokn opp, eller bare søker noen fredelige dager i ro og mak. Hotellet har også restaurant med alle rettigheter og egen bar som er åpen alle dager til kl. 24.00 hvor man blant annet kan nyte deres eget lokale øl.

 

Kleivå Gard Camping

En campingplass utenom det vanlige, hvor man kan ta del i mye av den daglige gårdsdriften dersom man ønsker. Kleivå Gard Camping tilbyr plass til 12 campingvogner eller bobiler, i tillegg til 6 flotte moderne hytter. Hyttene har fra tre til åtte sengeplasser. Alle hyttene har eget kjøkken og toalett, mens de største hyttene også har egen dusj. Hyttene er moderne innredet og alle har TV, wifi, kjøkkenutstyr og egen sittegruppe med grill utenfor. Om man ønsker kan man mot et lite tillegg i pris også leie sengetrekk.

 

For dem som ankommer med egen vogn eller bil, vil man finne et flott anlegg med strøm og tilkobling til kabel-TV. Fellesanlegget på gården er topp moderne og inneholder flere kjøkken, bad, dusj og vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Ellers finner man en liten lekeplass på området og en egen smørestue for alle som kommer på vinterstid. For de som ønsker å prøve fiskelykken når de besøker Kleivå Gard Camping, stiller vertskapet med både båtutleie og eget sløyerom med gode frysemuligheter. Har du glemt fiskeutstyret er det heller ikke noe problem, alt kan leies fra resepsjonen.

 

Austre Bokn Camping

Kommunens andre campingplass er å finne like ved foten av Bokn og er således perfekt for alle som skal delta i løpet. Campingplassen har i stor grad samme utvalget som Kleivå Gard Camping, men kan i tillegg stille med et eget område for dem som foretrekker telt foran vogn og hytte. På tilbud her finner man 10 hytter, alle satt opp etter 2004. Hyttene har fra to til åtte sengeplasser og kommer fullt utstyrt. Ankommer man med vogn eller bobil bør man kontakte dem på forhånd da tilbudet om plasser er begrenset til fem biler eller vogner. Austre Bokn Camping er en flott destinasjon for alle som reiser med barn og i tillegg til lekeplass er det både fotballbane, minigolf og stor klatrevegg for de som ikke er redd for høyder.

 

Overnatting utenfor Bokn

Bokn opp er kjent for å tiltrekke seg mange tilreisende og det kan fort bli trangt om plassen på de små øyene. Heldigvis har kommunen er rekke flotte naboer som kan stille med et noe større utvalg av overnatting. Både Haugesund og Karmøy er bare 40 minutter unna og det er er også mulighet for å benytte seg av buss mellom stedene.